Регистрация

Фрикасе с кренвирши и пилешко

Фрикасе с кренвирши и пилешко
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2704

Кренвирши с обезкостено пилешко месо в брашнен сос с яйце и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Представете си следната ситуация: Прибирате се вкъщи вечерта след тежък ден и човекът, с когото живеете ви сервира, че след 30 минути ще ви идват гости. Имате малко печено пиле от вчера и няколко пилешки кренвирша. Как да се спасите от това положение? Ето и нашето предложение за нещо бързо и вкусно.

Необходими продукти:

  • 200-300 грама печено пиле
  • 2- 3 пилешки кренвирша
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1ч.ч. вода
  • 3-4 с.л. брашно
  • лимонтозу
  • чесън на прах
  • 1 яйце
  • 3-4 лъжици олио
  • черен пипер
  • къри
  • куркума
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Обезкостете пилето и го нарежете на ситно. Нарежете кренвиршите на шайби. В дълбок тиган запържете пилето и кренвиршите докато получат златист цвят. Отстранете ги в чиния. В същата мазнина запържете брашното до златисто, като бъркате непрекъснато. Добавете водата, прясното мляко и подправките. Нека сосът да поври 5 мин., през които ще трябва да бъркате непрекъснато. Отстранете от огъня и застройте с разбитото яйце, много малко лимонтозу и чесън на прах. Добавете в соса месото и кренвиршите. Можете за поднесете с гарнитура от пържени картофи или салата според сезона.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта