Регистрация

Пиле фрикасе с чесън и кисело мляко



Пиле фрикасе с чесън и кисело мляко
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1410

Пилешко в млечен сос с жълтъци и брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рецептата за Пиле фрикасе идва от френските земи преди повече от 700 години, когато ястието е приготвяно с птици или зайци в брашнен сос с бульон. Днес вече е мултинационално, като всеки добавя подправка с регионален привкус. Как се прави семпло пиле фрикасе, показват в канала Dazzle Spoon, готвейки ястието без излишни помпозности.

Цяло пиле се почиства от перушината и се слага в тенджера. Залива се с около 2 литра вода, така че да го покрие. По желание можете да сложите парчета моркови, лук, чесън, целина, за да стане по-ароматен бульона. После варите на умерен огън до хубаво разваряване на всички части от месото.

Пилето се охлажда и се накъсва на хапчици. В тенджера се сгорещява олио, в него се разтапя масло и се запържва брашно до леко позлатяване. После постепенно се налива половината от пилешкия бульон, добавя се месото, сипва се и останалия бульон, овкусява се със сол, пипер и други подправки по желание и се готви до сгъстяване.

В купа се разбиват жълтъци с кисело мляко, подправя се с намачкан чесън, темперират се с част от бульона на готвенето и се добавят в ястието. Разбърква се и се снема от огъня. Готово е за сервриране - с хляб, картофено пюре или бял ориз.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта