Регистрация

Тофу със скариди на пара

Тофу със скариди на пара
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2621

Соево сирене с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет меко сирене тофу, нарязано на малки парчета с еднакви размери
  • 6 големи скариди
  • 1 прясна гъба шийтаке, нарязана на филии
  • 1 парче морков, дълго колкото пръста ви, настъргано
  • сусамово масло

За соса:

  • 5 с.л. вода
  • 1 с.л. сос от стриди
  • ¾ с.л. светъл соев сос
  • ½ с.л. вино за готвене
  • 1 ч.л. захар
  • царевично брашно (за сгъстяване)

Начин на приготвяне:

1. Подредете нарязаното тофу в съд.

2. Махнете главите и черупките на скаридите.

3. Разрежете гърба на скаридите.

4. Отстранете тъмната вена и почистете.

5. Сложете почистените скариди върху тофуто.

6. Сложете резен гъба и малко от настъргания морков върху скаридите.

7. Задушете на пара за 7 мин., докато скаридите се сготвят.

8. Излейте 2/3 от течността, получена при задушаването на скаридите.

9. Докато задушавате, пригответе соса.

10. Сложете продуктите за соса в тенджера с изключение на царевичното брашно.

11. Варете, докато течността забълбука.

12. Постепенно добавете царевичното брашно, докато сосът се сгъсти.

13. Залейте скаридите и тофуто със соса.

14. Полейте със сусамово масло.

15. Сервирайте веднага.

Забележка:

За да оформите кръг с всяка скарида, разрежете скаридите, като оставите около 1,5 см. разстояние до главата. Там ще видите дупка.

Забучете опашката в дупката, като огънете скаридата, така че гърбът й да остане от външната страна на кръга, а коремът от вътрешната. Гърбът на скаридите ще бъде разрязан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта