Регистрация

Спагети с терияки сос и пилешко

Спагети с терияки сос и пилешко
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2785

Оризови спагети с пилешко месо и зеленчуци по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешко филе (гърди)
  • сол и пипер
  • 20 г от корен джинджифил
  • 3 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • вода + сол за варене на пастата
  • 200 г паста от вид по избор (можете да използвате оризови спагети за най-автентично, но рецептата е приложима и с обикновени спагети или талятели; става дори и с макарони)
  • 1 червена сладка чушка
  • 5-6 скилидки чесън
  • люта чушка (количество по избор)
  • 50 мл соев сос
  • 120 мл терияки сос
  • 100 мл вода
  • 2 стръка пресен лук
  • семена сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Започнете с рязане, за да не се разсейвате с него по време на готвенето. Пилешкото месо нарежете на тънки филета, а след това филетата превърнете в тънки пръчици. Поръсете ги със сол и пипер. Продуктите за тази рецепта трябва да се нарежат на горе-долу еднакви парчета с дебелина около 0,5 см. и дължина 5-6 см. Продължете като нарежете на същите лентички моркова и чушката. Джинджифила нарежете на много ситни парченца, наситнете още чесъна и лютотот чушле. Лука нарежете на кубчета, а пресния лук - косо на тръбички.

2. Сгорещете олиото в голям тиган, който разполага с капак. Запържете първо джинджифила за 2 минути, след това добавете пилешкото филе. Гответе още 3 минути на умерен огън при периодично разбъркване. Добавете лука, гответе и бъркайте три минути. Следва моркова и три минути готвене.

3. Сложете водата да кипва и щом заври, добавете в нея избраните от вас спагети или вид паста. Варете с една минута по-малко от инструкциите на опаковката.

4. Време е да добавите чушката и чесъна в тигана. Залейте със соевия сос и терияки соса, изчакайте да кипне, добавете водата и кипнете пак. Прибавете лютото чушле и оставете да се готви под капак за 3 минути.

5. През това време отцедете готовата паста от водата. Прибавете я към съдържанието на тигана заедно с нарязания косо пресен лук и разбъркайте много добре. Гответе още 2 минути под капак.

6. Прехвърлете в индивидуални порции и поръсете със семена бял сусам за разкош. Поднесете топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта