Регистрация

Нудли с месо и зеленчуци



Нудли с месо и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 4382

Китайски спагети с пилешко, свинско, моркови, тиквички и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В кухнята на Диди ухае на азиатско, защото се заемаме да сготвим вкусно месо с нудли и зеленчуци, както се прави на Изток. Както повечето основни ястия и тази рецепта позволява импровизации според вкуса. Диана Митова се спира на бяло пилешко и крехко свинско месо, но можете да опитате само с един вид мръвка, да замените с телешко, а ексцентриците могат дори да опитат с риба и морски дарове. Зеленчуците също са по желание, като в рецептата виждаме най-комерсиалните за такова ястие - лук, моркови и тиквички. Ще трябва обаче да се заредите с нетрадиционните за българския вкус сос терияки и кокосово мляко от консерва, за да пресъздадете азиатската автентичност. 

Месото и зеленчуците се нарязват на лентички, а нудлите се сваряват в бульон или подсолена вода според указанията на опаковката. Времето за варене е различно, тъй като има много видове нудълс и всеки от тях е със собствени специфики. И докато водата загрява и китайските спагети се готвят, си мятаме тиган на другия котлон, в който запържваме местото, и зеленчуците, заливаме ги с подправки и кокосово мляко и оставяме да къкрят под капак до готовност. Добре е да съобразите времето за готвене на отделните продукти така, че едни да не станат прекалено кашкави, а други да останат сурови. Затова обмислете кое след кое ще прибавяте към ястието.

Щом месната част е сготвена, отцеждаме нудлите и ги прибавяме в тигана. Готвим още малко до пълно овкусяване и разпределяме в порции. Тук Диди прави един пропуск, който вие можете да коригирате. Преди сервиране поръсете ястието с бяло сусамово семе и наситнен пресен или зелен лук - така ще ръзгърнете азиатската му визия. Листенце пресен кориандър също ще придаде още една доза автентичност.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта