Регистрация

Сладкиш от варен ориз с яйца и мляко

Сладкиш от варен ориз с яйца и мляко
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1872

Безглутенов сладкиш от мляко с ориз, сушени плодове, вино и бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 литър мляко
  • 100 грама захар
  • 250 грама ориз
  • щипка сол
  • 1 с.л. масло
  • 4 яйца
  • лимонова кора
  • 100 грама бадеми
  • 100 грама галета
  • 100 грама стафиди
  • 100 грама сушени плодове по избор
  • 250 мл сладко бяло вино
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Кипнете млякото със захарта и лимоновата кора. Щом заврят, добавете ориза и солта и оставете да се готви на умерен огън докато оризът се раздуе.

2. Охладете до стайна температура.

3. Стафидите и сушените плодове накиснете за поне 15 минути в бялото вино. След това изцедете през гевгир.

4. Нарежете бадемите.

5. Прехвърлете в купа отхладения ориз, плодовете, ядките и смесете.

6. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците прибавете директно в ориза, а белтъците разбийте на пяна и чак след това ги изсипете в смеската за сладкиша. Разбъркайте.

7. Намазнете формичка за печене на сладкиши и я поръсете с галета. Изсипете вътре оризовия кейк. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до покафеняване.

8. След като извадите, поръсете с пудра захар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта