Регистрация

Свинско със сос от сливи

Свинско със сос от сливи
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2464

Месо с плодове и ендивия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 9 тънки филийки свинско месо
  • 3 листа ендивия (по желание), нарязани на 3
  • 5 консервирани сливи без костилките, фино нарязани
  • 1/2 с.л. захар
  • 1/2 с.л. китайско вино за готвене
  • 1/2 с.л. царевично брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 3 резена джинджифил
  • 200 мл вода
  • 1 ч.л. светъл соев сос (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Смесете свинското със светлия соев сос и царевичното брашно.

2. Кипнете вода и добавете солта и виното.

3. Сварете свинското много набързо.

4. Потопете бланшираното месо в тенджера със студена вода.

5. Отцедете и заделете.

6. Смесете 2 с.л. от бульона, в който сте сварили свинското и смесете със захарта и сливите.

7. Поднесете месото с ендивия и сос от сливи.

*Ако сливите са кисели, добавете още захар на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта