Регистрация

Свинско с боровинков сос с вино

Свинско с боровинков сос с вино
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 954

Свинско на бавен огън с плодов сос с вино и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг свинско месо
  • 2 с.л. мед
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 20 г корен джинджифил
  • 500 г боровинки (пресни или замразени)
  • 100 мл червено сухо вино
  • 250 мл сладко розе
  • 100 г захар
  • сол и пипер
  • зеленчуци и пресни билки за украса при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Обелете и рендосайте на ситно ренде джинджифила. Изсипете в купичка, добавете розето, меда, канелата, пипера, сол и пипер. Разбъркайте.

2. С тази смес намажете хубаво от всички страни месото. Поставете го в тава и вкарайте в предварително загрята на 220 градуса фурна.

3. След 15 минути извадете месото, поставете в алуминиево фолио, намажете отново със сместа и завийте. Печете 2-2:30 часа на 160 градуса. След това разгърнете фолиото, намажете пак и допечете отвито за още 15 минути. След изваждане загърнете, за да почине още 15 минути.

4. Отделените сокове от печенето на месото изсипете в касерола. Добавете остатъка от соса за мазане и налейте червеното вино.

5. Половината боровинки смелете със захарта в чопър. Изсипете при соса и добавете другата половина плодове. Кипнете.

6. Поднесете нарязаното месо на дебели слайсове със заливка от соса и украса от зеленчуци и пресни билки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта