Регистрация

Пържен ориз с бекон, яйца и зеленчуци

Пържен ориз с бекон, яйца и зеленчуци
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1655

Ориз по китайски със зеленчуци, бекон и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 2 яйца
  • 1,5 л вода
  • 1 ч.л. сол
  • 220 г ориз
  • 100 г бекон
  • 140 г моркови (приблизително; 1-2 моркова)
  • 1/2 глава лук
  • 100 г грах (замразен или от консерва)
  • 3 с.л. соев сос
  • пресен лук и семена бял сусам за подасяне

Начин на приготвяне:

1. Водата изсипете в тенджера, подгрейте на умерен огън, разтворете солта и добавете измития ориз малко преди да кипне. Варете 20-тина минути на слаб към умерен огън.

2. Яйцата разбийте в купичка. Намажете дъното на тиган с незалепващо покритие с 1 с.л. олио и подгрейте на слаб огън. Изсипете яйцата. Гответе три минути от едната страна, обърнете образувалия се тънък омлет и гответе още минута от другата страна. После махнете тигана от огъня и оставете настрана да се охлади.

3. Лука наситнете, бекона нарежете на кубчета, а моркова рендосайте. Ако имате китайско ренде за зеленчуци на лентички, използвайте него. Ако ли не - рендосвайте на едро ренде надлъжно.

4. Сложете сух голям тиган с незалепващо покритие на котлона, изсипете вътре бекона и започнете да подгрявате на умерен огън. Гответе докато беконът се посгърчи. После добавете лука, гответе още 3 минути при периодично мешане, след това вкарайте и морковите и грахта. Залейте с 2 с.л. олио и гответе няколко минути на умерен към слаб огън.

5. През това време навийте тънкия омлет на палачинка и го прехвърлете върху дъска. Нарежете на лентички и добавете в тигана.

6. Ориза прехвърлете в гевгир и измийте под хладка течаща вода - така зърната ще се разлепят. Пресипете в тигана.

7. Залейте със соевия сос и гответе и бъркайте 3-4 минути на умерен огън.

8. На финала поръсете със семена сусам и нарязан косо пресен лук и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта