Регистрация

Пържен ориз с кайма, грах и яйце

Пържен ориз с кайма, грах и яйце
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1115

Азиатско ястие с кайма, ориз и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 400 г ориз
  • 800 мл вряла вода
  • 1-2 глави лук (около 150 г общо)
  • 5 скилидки чесън
  • 400 г кайма
  • 150 г грах (замразен или от консерва)
  • 4 с.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. сос уорчестър (можете да замените с 1 с.л. соев сос + 1 с.л. кафява захар+1 ч.л. оцет)
  • 1 с.л. соев сос + 1 с.л. кафява захар + 3 с.л. вода
  • семена сусам
  • пържени яйца по желание (може и рохко сварени)

Начин на приготвяне:

1. В тенджера сгорещете 2 с.л. олио на силен огън. Добавете ориза, намалете огъня на умерен и бъркайте 2 минути. Залейте с врялата вода, намалете още малко огъня, сложете капак и оставете да се готви 15 минути.

2. Нарежете лука на кубчета, а чесъна - на много ситно. Сгорещете в тиган на умерен огън 2 с.л. олио и запържете първо само лука, а след две минути и в компанията на чесъна още толкова време.

3. Добавете каймата, гответе и разрохквайте докато стане на трохи. След това добавете грахта и разбъркайте.

4. Овкусете със соевия сос, черния пипер и уорчестъра. Разбъркайте хубаво.

5. Добавете готовия ориз в тигана, разбъркайте, подгрейте, сложете капак, махнете от огъня и оставете под капак още 5 минути. През това време можете да си изпържите или сварите яйцата. Също така смесете водата със захарта и соевия сос - с тази смес по желание всеки си покапва ориза след поднасяне.

6. Сервирайте ястието с поръска от семена сусам и яйце по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта