Регистрация

Пълнени пилешки гърди с маслини



Пълнени пилешки гърди с маслини
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1228

Рулца от пилешки гърди с маслинова плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.01.2018

Вкусни мариновани пилешки спретват готвят Лора и Стоян, като залагат на марината с оцет и готвене в много масло за да направят сочно сухото пилешко месо. А за да има контрастиращ вкус, филето се пълни с маслини и магданоз и се ароматизира с подправки. Получават се вкусни хапчици, подходящи както за основно, така и за ордьовър.

Първо пържолите се изтъняват и се начукват, за да стане месото като лист. След това се прави марината от оцет, чесън, кафява захар, риган, сол и пипер. Филетата се заливат с тази марината и се оставят за 2 часа в хладилник, откъдето можете да извадите маслото, за да се стопли на стайна температура.

Малко преди да продължим с готвенето на мръвките си правим плънката като смесваме размекнатото масло с наситнени черни маслини, магданоз и подправки. После намазваме едната страна на всяко филе, увиваме на руло и фиксираме с клечки за зъби. Можете да готвите така рулата или да ги разрежете на малки рулца напречно.

Месото се запича на тиган, сосът от готвенето се монтира с масло и готовите хапки, от които предварително сте извадили клечките, се сервират със заливка от масления сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта