Регистрация

Пилешки гърди с плънка от гъби и лук

Пилешки гърди с плънка от гъби и лук
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 508

Топчета от пилешко филе с гъбена плънка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 дебели големи и сочни пилешки гърди (около 600-700 г общо)
  • сол и пипер
  • 3 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 450 г пресни печурки
  • 2-3 скилидки чесън
  • 200 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
  • 20 г масло
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. горчица
  • листа пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите и ги нарежете на тънки полумесеци. Лука нарежете на малки кубчета, а кашкавала - рендосайте.

2. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Изсипете лука, запържете за 4 минути и след това добавете гъбите. Овкусете със сол и пипер и оставете да се готвят докато пуснат водата си и тя се изпари - около 10 минути. На финала пресирайте отгоре чесъна и разбъркайте. Прехвърлете в купа.

3. Докато гъбите се готвят разрежете всяка от гърдите на 2 по-тънки части през средата на дебелината. Всяка новополучена част изтънете с чук за месо между листове стреч фолио. Поръсете двустранно със сол и пипер.

4. Прибавете 2/3 от кашкавала при гъбената запръжка и разбъркайте. Намажете с маслото дъното на тава.

5. Положете една изтънена гърда в чаша за кафе или купичка за брюле. Сложете вътре 1/4 (на око) от сместа с гъби и кашкавал и след това покрийте с оставащите краища на пилешкото филе. Ще се получи топче във формата на голямо кюфте. Поставете го в тавата с прещипването към дъното. Направете същото и с останалите 3 парчета пилешко.

6. Намажете повърхността на пилешките вързопчета със смес от майонезата и горчицата и отгоре разпределете останалия рендосан кашкавал.

7. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 35 минути.

8. След изваждане украсете с поръска от наситнени листенца свеж копър и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 60 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта