Регистрация

Пилешки гърди с балсамов оцет и гъби

Пилешки гърди с балсамов оцет и гъби
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2784

Лесно пиле с гъби гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди без кожата
  • 1/4 ч.ч. брашно
  • сол и прясно смлян пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 1/4 ч.ч. бяло вино
  • 1/2 ч.ч. пилешки бульон
  • 2 с.л. нарязан лук шалот или кромид лук
  • 250 г гъби, нарязани на филийки
  • 3 ч.л. счукана прясна мащерка или 1 ч.л. сушена
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1/4 ч.ч. студена вода

Начин на приготвяне:

1. Увийте пилешките гърди в найлон и ги начукайте хубаво с чукче за месо, докато станат с дебелина около 1,3 см или по-малко. Може да използвате и точилка, ако нямате чукче за месо.

2. В чиния или върху восъчна хартия смесете брашно с щедро количество сол и пипер. Потопете всяко парче месо, така че да се покрие с тази смес хубаво и от двете страни. Изтръскайте излишното.

3. Сгорещете тиган с дебели стени на слаб огън. Налейте олио и сложете маслото. Когато стане на пяна, добавете набрашненото пилешко и увеличете огъня до умерен.

4. Гответе около 3 мин., обърнете от другата страна и гответе още толкова. Трябва да покафенее и от двете страни.

5. Прехвърлете в чиния и дръжте на топло във фурната.

6. Сотирайте гъбите в останалото масло и олио, като добавяте още малко масло, ако е необходимо, за около 2-3 мин.

7. Добавете лука и сотирайте още около минута.

8. Добавете пилешкия бульон, виното и мащерката и разбъркайте, като остържете и залепналите парченца по дъното на тигана.

9. Добавете 1 с.л. балсамов оцет.

10. Смесете царевичното нишесте със студена вода и прибавете при гъбения сос. Варете още около 1-2 мин., докато сосът се сгъсти.

11. Поднесете месото, полято със сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта