Регистрация

Пилешки гърди в бекон с плънка от авокадо

Пилешки гърди в бекон с плънка от авокадо
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1986

Пилешко гуакамоле или пълнено пилешко филе с авокадо и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 плода авокадо
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 8 стръка пресен магданоз
  • сол и черен пипер на вкус (рецептата си гълта повечко, така че можете да сложите и по 1 ч.л. без връх)
  • 4 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 комплект пилешки гърди
  • още сол и пипер
  • 8 ленти бекон

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете продуктите за плънката, които са същите като за направата на гуакамоле. Обелете авокадото и го намачкайте на пюре. Обелете домата и го нарежете на кубчета. Лука и магданоза наситнете. Разбърквайте добре, подправете със сол, пипер и лимонов сок и разбъркайте пак.

2. Пилешките гърди разделете през средата на лява и дясна и след това всяка гърда разполовете по ширина, за да се получат 4 парчета месо. Овкусете ги със сол и пипер.

3. С нож направете дълбок надлъжен разрез през ширината по средата на гърдата, без да разрязвате крайщата. Трябва да се получи нещо като чувалче от месо. Напълнете отвора с гуакамолето.

4. След това увийте пълнената четвъртинка гърда в ленти бекон. Когато сте готови и с четирите парчета, ги запечете на сух тиган за по 2 минути от всяка страна. Идеята е само да се запечатат. Работете на много силен котлон.

5. Запечатаните месца прехвърлете в тавичка и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

6. Сервирайте с млечен сос и свежа салата по желание.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта