Регистрация

Печени шунка и кашкавал в бити белтъци

Печени шунка и кашкавал в бити белтъци
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 949

Яйчена запеканска с кашкавал, чушка и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйчени белтъка
  • 2 яйца
  • 2 с.л. брашно
  • 200 г шунка
  • 150 г кашкавал
  • 100-тина гряма бяло сирене по желание
  • 2 стръка пресен лук
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете шунката на малки парченца и наситнете пресния лук. Изсипете в купа.

2. Рендосайте кашкавала и го добавете към шунката и лука.

3. Разбийте в купичка двете яйца с брашното и залейте с тях продуктите в купата.

4. Отгоре нтрошете бяло сирене по желание.

5. Разбийте белтъците на гъст сняг с щипка сол.

6. Добавете белтъците при останалите продукти и разбъркайте на ръка. Добавете пипер и други подправки по желание (лют пипер или наситнена люта чушка, чубрица, мащерка, сминдух).

7. Прехвърлете сместа в намаслена неголяма тава и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-тина минути.

8. По желание при поднасяне украсете със зеленчуци или листенца магданоз.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта