Регистрация

Нискокалорична фритата с тиквички

Нискокалорична фритата с тиквички
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3391

Печени зеленчуци и ориз в яйчени белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 – 3 средни тиквички, нарязани на филийки
  • ½ ч.ч. лук, нарязан на кубчета
  • 1 скилидка пресен чесън, фино счукан
  • 1 ч.ч. сварен бял ориз
  • 1 ч.ч. белтък
  • 2 с.л. настърган пармезан
  • ½ ч.ч. настъргана моцарела
  • 4 – 5 с.л. зехтин Еxtra virgin
  • сол (около ¼ ч.л.)
  • смлян пипер

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете тиквичките на половинки по дължина, а след това на филийки с дебелина 0,3 см.

2. Нарежете лука на кубчета и счукайте чесъна (количеството е на вкус). Сотирайте тиквичките, лука и чесъна в 2 с.л. зехтин до омекване на лука и тиквичките.

3. Прибавете сол и пипер на вкус.

4. Смесете ориза, пармезана, моцарелата и белтъците в купа.

5. Прибавете сотираните тиквички, лука и останалите продукти, добавете сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво.

6. Сгорещете незалепващо тиганче на умерено силен огън и и прибавете 2 - 3 с.л. зехтин Еxtra virgin.

7. Когато тиганът е горещ, изсипете съдържанието на купата в тигана и разпределете равномерно ориза и зеленчуците по дъното.

8. Гответе до покафеняване и обърнете от другата страна.

9. Нарежете и поднесете горещо или студено като предястие.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта