Регистрация

Мини фритати с шунка и гъби

Мини фритати с шунка и гъби
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 4211

Италианска запеканка с месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 2 с.л. сметана
  • 1 праз (само бялата част) ситно нарязан
  • 100 г гъби, ситно нарязани
  • 5 резена шунка, ситно нарязана
  • масло

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава с форми за мъфини с размекнато масло и оставете настрани.

2. Загрейте малък тиган за пържене на средна температура. Добавете масло. Когато маслото се разтопи напълно, добавете праза и гъбите и ги запържете, докато омекнат. Отстранете от огъня и оставете да се охладят.

3. В средно голяма купа, разбийте яйцата и сметаната заедно. Добавете шунката и овкусете с морска сол и черен пипер. Добавете гъбите и праза и разбъркайте добре.

4. С лъжица напълнете тавата за мъфини със сместа и печете за 10-12 минути, докато станат готови.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта