Регистрация

Пай с кестени, круши и синьо сирене



Пай с кестени, круши и синьо сирене
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1895

Следястие от маслено тесто с круши, кестени, мед и синьо сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 31.10.2017

Атрактивен пай в сладко-солен вариант, който е идеален за дегустиране на вина, показват Лора и Стоян, като готвят по смела рецепта за ордьовър, следястие или винено мезе, което шокира небцето с допълващи се, но противоположни вкусове. Ако очаквате изтънчени гости, това е рецепта, с която ще ги смаете. Няма къде да сбъркате, ако спазвате стриктно инструкциите на водещите в клипа. Останалото е малко труд и готвене и едно качествено пазаруване, с което да си съберете продуктите от списъка.

Започваме направата на този солен сладкиш с тестото. За него се смесват бяло и ръжено брашно, добавя се наситнен пресен розмарин и сол, а после и студено масло на кубчета. Сместа се претрива до получаването на маслени трохи, а след това се добавят 2-3 с.л. вода, за да се превърне в твърдо маслено тесто. То се увива в стреч фолио и се прибира в хладилник.

Сега преминаваме към направата на апетитната покривка. Първо цепваме кестени и ги запичаме на фурна, а след това обелваме и наситняваме вътрешността. После нарязваме крушите на тънки полумесеци, разтапяме масло в тиган с огнеупорни дръжки и редим парчетата. Щом се позапекат, отгоре се поръсват кестените, после се натрошава синьо сирене и накрая се полива с мед.

Следва да разточим стегналото се тесто на кора и с нея да покрием съдържанието на тигана като със завивка. Крайщата се завиват внимателно, а след това паят влиза във фурната за половин час. Преди сервиране се обръща. Сега идва изненадата - толкова е красиво, че първите лиги вече потичат. Ако искате да се насладите на този тарт, гледайте как точно се прави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта