Регистрация

Солена торта от зеленчуци със сирене



Солена торта от зеленчуци със сирене
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1858

Салата терин с печени и сурови зеленчуци в обвивка от сирене и патладжан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.06.2017

Топлите летни дни предлагат изобилие от пресни сезонни зеленчуци, които можетм да използваме за направата на всякакви салати. Ето една рецепта за оригинална салата с красива визия, която едва ли сте се сещали да си направите. Идеята е за онези импровизатори, които искат да се развиват в кухнята и винаги търсят нова рецепта, в която да впрегнат старите продукти. Хитро измислено и елегантно на вид това предястие може да зарадва дори и гости с изтънчени вкусове и изискано небце. Не се приготвя трудно, но е пипкаво - ето как:

Първо се нарязват птладжани и се посоляват, за да пуснат горчивината си. През това време се приготвя сос от стрит на паста чесън, смесен с мед, горчица, бял балсамов оцет, магданоз и копър. Следва измитите и подсушени патлдаджани да се намажат с дресинга и в тяхната компания да влязат още червени чушки и тиквички. Триото се запича на грил тиган.

Следващата стъпка е направата на сиренената смес - от смесени рендосано бяло и крема сирене с наситнени пресни подправки, люто чушле, сух риган и чесън. На трети етап си нарязваме и суровите зеленчуци в лицето на домат и зелени чушки. После започва реденето:

В застлан със стреч фолио терин по дъното и стените се редят печени патладжани. Следва да се намаже ред сирена и да започне реденето на останалите продукти. В каква последователност се прави - гледайте във видеото. После теринът се прибира в хладилник да стегне, а накрая се поднася нарязан като солен кекс и със заливка от онзи вече забравен сос, който приготвихме в началото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта