Регистрация

Солена торта от стар хляб с моцарела



Солена торта от стар хляб с моцарела
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2271

Пица от стар хляб с доматен сос, моцарела и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.05.2017

Рецепта за солен хлебен пудинг, лесна солена торта или пица маргарита с основа от стар хляб - това е все крайният резултат от направата на тази вкусна гигантска закуска принцеса, която можете да сервирате на всяко от основните ястия, като зарадвате семейство или приятели с апетитна и засищаща храна, която ви е отнела около 20-тина минути за направата си и още толкова за изпичане. Освен това имате идея как да се използва останалия стар хляб за направата на едно наистина качествено ястие. Ето как:

Филийките се намазват със зехтин и се подреждат по дъното и стените на тава за торти, застлана с пергаментова хартия. Следва да се приготви соса от консерва смлени белени домати, подправени със сол, захар, риган, чесън на прах и черен пипер. Намазваме с този сос филийките по дъното и отгоре поръсваме с рендосана моцарела. После пак редим филийки, последвани от още доматен сос и още моцарела. И така докато завършим редовете с моцарела. Нея поръсваме с още риган и запичаме за 15-20 минути на фурна.

След изваждане поръсваме тортата с наситнен босилек и покапваме със студено пресован зехтин. Готови сме да сервираме. Освен вкусно, ястието е и много красиво, защото апетитните препечени филийки образуват страхотен борд. Истинска идилия.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта