Регистрация

Овесени вафлички със сушени плодове и ядки



Овесени вафлички със сушени плодове и ядки
Средно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 865

Домашни овесени барчета с ядки, стафиди и канела по рецепта за домашна гранола.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Полезен сладкиш с овесени ядки, орехи, лешници и сушени плодове прави Миро в канала Готвене за начинаещи. Това е вкусна алтернатива на обикновените вафли и по-евтин и полезен начин да се сдобиете с любимите сладкиши от овес, които се хапват за закуска, междинно хранене или за сила преди тренировка. Получават се апетитни домашни барчета за спортисти и привърженици на здраавословното хранене, които можете да дадете и на децата, за да не отварят поредното пакетче купена вкусотия със съмнителни съставки.

Вкусната рецепта за домашна гранола на Миро изисква да смесите 200 г овесени ядки с по 50 г нарязани орехи и лешници и още толкова цели тиквени или слъчногледови семки. Добавете 40 г бяло сусамено семе и разбъркайте. Пресипете в тавичка и запечете за 8-10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. През това време се наситняват 100 г сушени кайсии или друг сушен плод по желание (сливи, череши, вишни, манго, ананас). Също така се прави сироп за спойка, като се подгряват заедно до кипване 125 мл мед с 50 г кафява захар, 40 г масло, равна чаена лъжичка канела и ванилия.

Леко запечените ядки и семена се изсипват в купа, добавят се наситнените сушени плодове, 20-30 г стафиди и щипка сол. Заливат се с топлия сироп и се разбърква много хубаво. Следва получената лепкава смес да се прехвърли в тава, застлана с хартия за печене и да се заравни. Вкарва се отново във фурната, но този път на 150 градуса за 15-20 минути. А след охлаждане може да се нареже в желаните от вас формички. Как точно се приготвя, гледайте във видеото на Миро по-горе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта