Регистрация

Сурова веганска безглутенова гранола

Сурова веганска безглутенова гранола
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3236

Здравословен нискокалоричен десерт със сушени плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч. ч. орехи
  • ½ ч. л. морска сол
  • ½ ч. ч. вода
  • 4 фурми (без семки)
  • 5 сушени кайсии, нарязани ситно
  • ½ ч. ч. сушени плодове от черница
  • 1 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

1. Накиснете орехите и солта в голяма йенска тава за една нощ.

2. Изплакнете орехите, изплакнете и йената, след това върнете орехите в йенската тенджера и ги сложете в печката на най-ниската степен и ги оставете да се изсушат за 24 часа докато станат хрупкави.

3. Щом дехидратирате орехите, извадете ги от фурната и ги оставете настрана.

4. Поставете фурмите и водата в кухненския робот и ги пасирайте до получаването на гладка смес.

5. Добавете орехите, кайсиите, плодовете от черница и канелата и отново пасирайте докато получите едро смляна смес подобна на гранола.

6. Сложете сместа във фурната в голяма йенска тава и отново дехидратирайте в продължение на 24 часа или до получаването на хрупкава гранола.

7. Сервирайте отделно или като закуска с бадемово мляко.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта