Регистрация

Макарони с водка, домати, бекон и сметана

Макарони с водка, домати, бекон и сметана
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1264

Паста пене с водка и бекон в доматено-сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 л вода
  • 1 ч.л. сол
  • 400 г паста пене или други макарони по избор
  • 100 г бекон на ленти
  • 1/2 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 800 мл консерва нарязани домати в доматен сос
  • 125 мл водка
  • 2-3 стръка босилек (само листата)
  • листата на клонка розмарин
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 200 мл заквасена сметана
  • 30 г настърган пармезан + сол на вкус
  • пармезан и босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и бекона. Намачкайте чесъна или си го пргответе за пресиране. Сгорещете на умерен огън голям тиган или тенджера с незалепващо покритие и запържете бекона на сухо за три минути. Добавете лука, гответе още 2 минути, а след това добавете чесъна и гответе минутка.

2. Залейте с доматите и изчакайте да кипне. През това време на съседен котлон сипете водата за варенето на пастата (2 литра) в тенджера и кипнете. Когато заври, разтворете 1 ч.л. сол и добавете макароните. Варете според описанието на опаковката.

3. В кипналия доматен сос налейте водката и добавете наситнените листа босилек и розмарин. Оставете да къкри 10 минути.

4. Добавете към соса сметаната, пармезана и посолете при необходимост. Оставете да заври.

5. През това време отцедете макароните от водата на варенето. Прибавете ги в съда със запръжката и гответе 2 минути като спрете котлона и разбърквате нежно ястието.

6. Прехвърлете в индивидуални порции и поднесете с листенца пресен босилек и поръска от рендосан пармезан.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта