Регистрация

Паста пене с водка

Паста пене с водка
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2412

Паста с кайма и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г паста пене
  • зехтин
  • счукан чесън
  • нарязан лук
  • 400 г телешка кайма
  • 3 консерви нарязани домати
  • сол
  • едро смлян червен пипер
  • водка (около 70-100 мл)
  • масло (около 2 с.л.)
  • сметана (около 100 мл)
  • няколко шепи пармезан
  • риган
  • босилек
  • розмарин (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тиган на умерен огън и го намажете със зехтин. Сложете чесъна и задушете леко преди да добавите лука.

2. Когато лукът стане полупрозрачен, добавете каймата, като преди това овкусите с малко сол. Гответе до покафеняване и добавете доматите.

3. Гответе доматите докато заврат. Добавете сол, едро смлян червен пипер и водка. Намалете огъня и оставете да къкри, докато алкохолът се изпари (поне 10-15 мин.). Междувременно, в друг съд, кипнете вода и сварете пастата до степен ал денте и отцедете. Не е нужно да варите до пълно омекване, защото ще се готви още.

4. Добавете маслото и сметаната в соса, като може да замените маслото със зехтин, ако предпочитате по-леко ястие. Разбъркайте и добавете още сол или червен пипер на вкус. Сложете и останалите подправки.

5. Смесете соса с пастата в голяма тенджера на слаб огън. Добавете пармезана и смесете хубаво. Гответе докато сосът се сгъсти.

6. Поднесете с допълнително пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта