Регистрация

Макарони с телешка кайма, чушки и грах

Макарони с телешка кайма, чушки и грах
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 638

Солени люти макарони на тиган с кайма, шарени чушки, червен лук и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 1 голяма глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 зелено люто чушле
  • 500 г телешка кайма
  • сол и пипер на вкус
  • сух кориандър по желание
  • червен и лют пипер на вкус
  • сух босилек по желание
  • риган и розмарин по желание
  • 1 малка консерва грах
  • 1 неголяма червена и 1 неголяма зелена чушка
  • 400 г макарони или друг вид дребна паста
  • 2 литра вода + 1 с.л. сол
  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Лука и сладките чушки нарежете на кубчета, а чесъна и лютото чушле наситнете.

2. Сипете водата със солта в тенджера и оставете да кипва на силен огън.

3. Сипете олиото в тиган, включете на умерен огън и изсипете лука. Гответе и бъркайте няколко минути докато зацвърчи. После добавете чесъна и лютото чушле. Бъркайте още минута и изсипете каймата.

4. Рохкайте докато каймата стане на трохи и след това овкусете с изброените подправки по желание и на вкус.

5. Намалете котлона на слаб към умерен щом водата заври и изсипете вътре пастата. Гответе според инструкциите на опаковката.

6. Добавете отцедената от сока на консервата грах и кубчетата сладки чушки. Сложете капак и оставете да се задушава няколко минути докато пастата е готова.

7. Готовата паста отцедете през гевгир и изсипете в купа. Залейте със зехтина и размешайте.

8. Изсипете пастата в тигана и разбъркайте добре. Оставете под капак 2 минути да се смесят вкусовете и след това сервирайте.

 

Източник: YouTube/Recipes of the world

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта