Регистрация

Корейска мисо супа с яйца и тофу

Корейска мисо супа с яйца и тофу
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1592

Азиатска кимчи супа с мисо паста, соево сирене и пресечени яйца за застройка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 литра вода
  • 120 г соева мисо паста
  • 1 кубче рибен бульон
  • 2 с.л. кимчи сос
  • 2 яйца
  • 3 с.л. соев сос
  • 500 г тофу
  • 5 г водорасли на прах (или накъсани нори кори)
  • бял сусам и зелен лук за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата в тенджера, добавете мисо пастата и бъркайте докато се разпадне. След това гответе на температура под точката на кипене.

2. Добавете сухия рибен бульон, кимчи пастата и разбъркайте.

3. Яйцата разбийте в купа, подгрейте супата до кипване, махнете от котлона и налейте на тънка струйка, за да се пресекат. Овкусете със соевия сос.

4. Върнете на слаб котлон. Тофуто нарежете на кубчета и добавете в ястието. Кипнете и варете 5 минути.

5. Добавете водорасли на прах или накъсани на ситно нори и варете още 2 минути. Махнете от огъня и оставете под капак 5 минути.

6. Поднесете с поръска от нарязан косо пресен лук, семена сусам и шайбички люто чушле.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 8
  2. пик
  3. ЧАСТ 2
  4. Л
  5. Квас
  6. печен
  7. сладко
  8. тест
  9. д
  10. s

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта