Зеленчукова супа с паста мисо
     Лесно   |   Порции 2-4
  |   Видяна: 3835
    
Лесна и бърза супа с тофу и зеленчуци.
Необходими продукти:
- около литър зеленчуков бульон
 - 2 супени лъжици сусамово олио
 - 1 скилидка счукан чесън
 - 1 блокче тофу
 - около 200 грама замразени зеленчуци
 - 5 супени лъжици вегетарианска паста мисо
 - 1 супена лъжица соев сос
 - 3 стръка пресен лук
 - 1 чаена лъжичка кориандър
 
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера загрейте олио на средно висока температура и сотирайте чесън за около 3 минути.
2. Добавете зеленчуковия бульон, около 400 мл вода, соев сос и оставете да кипне.
3. Добавете замразените зеленчуци и тофуто, оставете на котлона около 4 минути.
4. Внимавайте супата да не заври.
5. Добавете зеленчуковата паста мисо и оставете на огъня около 2 минути.
6. Сервирайте с нарязан пресен лук, отгоре поръсете с кориандър.
Най-важните съставки
зеленчуков бульон, кориандър, моркови, паста, пресен лук, соев сос, сусамово олио, тиквички, тофу, черни китайски гъби, чесън, чушки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ