Кимчи с дайкон, зеле и моркови
Кимчи със зеле, ряпа и моркови.
Необходими продукти:
- 1 кг зеле
 - 75 г сол
 - вода
 - 1/2-1/3 дайкон ряпа
 - 2 моркова
 - 1/4 глава лук
 - 2-3 стръка зелен лук
 - 1 глава чесън
 - 50 мл рибен сос
 - 1 с.л. кафява захар
 - 20 г лют пипер на люспи
 - семена сусам
 
Начин на приготвяне:
1. Зелето нарежете на лентички. Прехвърлете в купа, залейте с вода, която почти да го покрива и добавете солта. С ръце разбъркайте и настискайте. Оставете в тази саламура докато нарежете останалите продукти.
2. Дайкона нарежете първо на кръгчета, а след това, подреждайки по няколко едно върху друго, ги нарежете на тънки пръчици. С подобен размер трбява да нарежете и морковите.
3. Чесъна обелете, почистете и наситнете. Наситнете също и лука, а зеления лук нарежете на шайбички.
4. Смесете в голяма купа рибния сос с кафявата захар и лютия пипер. Разбъркайте хубаво. Добавете чесъна и двата вида лук и разбъркайте отново. После прибавете и морковите и дайкона и пак разбъркайте.
5. Залейте зелето с още вода и отмийте излишната саламура. Отцедете в гевгир.
6. Изсипете и зелето при останалите продукти и разбъркайте хубаво. Поръсете със семена сусам и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ