Регистрация

Люта азиатска салата с дайкон



Люта азиатска салата с дайкон
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2357

Азиатска туршия с моркови и ряпа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.09.2017

Инстантна туршия или виетнамска салата от мариновани зеленчуци с люто-сладко-солен вкус и свежа хрупкавост показват Лора и Стоян, като за броени минути успяват да направят лесна азиатска салата с топла марината с много захар. Добре е, ако искате да я оформите в традиционния й вид, да разполагате с ножче или мандолина за рязане на лентички. Така ще успеете да оформите дайкона като спагети, а моркова да направите на малки лентички. Пък и нарязани по този начин зеленчуците ще се овкусят по-качествена с маринатата.

За да си спретнете заливката трябва да разтворите голямо количество захар във вода, в която се кипва копърово семе и се добавят сол и бял оцет. Зеленчуците се нарязват на ленти, а лютите чушки на шайби. Смесват се и се заливат със соса. Оставя се настрани докато се охлади, после се отцежда и се сервира. По желание можете да пресирате скилидка чесън, за да придобие туршията онзи типичен корейски дъх или да я направите в китайски стил, като поръсите с бяло сусамено семе. Последната щриха на ястието се оставя на вашето желание и вкусове.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 800
  2. 10
  3. 180
  4. 50
  5. лято
  6. ус
  7. 30
  8. са
  9. паста пене
  10. Пиле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта