Регистрация

Пикантно корейско кимчи с джинджифил

Пикантно корейско кимчи с джинджифил
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 14156

Корейска зелева туршия с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г зеле кимчи (люто корейско зеле, основен продукт за националната им кухня)
  • 2 с.л. морска сол
  • 4 ч студена вода
  • 1 с.л. пресен чесън, нарязан на кубчета
  • 1 с.л. пресен джинджифил, фино нарязан на кубчета
  • 1 с.л. зелен лук, фино нарязан на кубчета
  • 2 ч.л. едро смлян червен пипер
  • 2 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Разделете листата зеле от кочана.

2. Поръсете ги с 2 с.л. сол.

3. Сложете ги в купа и полейте с 4 ч.ч. студена вода. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за през нощта.

4. На другия ден отцедете и изплакнете листата. Подсушете и заделете.

5. Смесете чесъна, джинджифила, зеления лук, червения пипер, захарта и 1 с.л. сол.

6. Полейте 1½ ч кипяща вода върху смесените подправки.

7. Сложете зелевите листа в найлонова затваряща се торбичка или в купа, полейте с дресинга и разбъркайте хубаво, така че да се овкуси всеки лист.

8. Оставете в хладилника за 2 дни.

9. Обръщайте торбичката често.

10.  За да поднесете, нарежете листата на ленти от по 5 см и поднесете като гарнитура към друго ястие.

11.  Може да съхранявате в херметически затворен съд в хладилника до около седмица.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 30
  2. 10
  3. 50
  4. 180
  5. 800
  6. лято
  7. ус
  8. са
  9. паста пене
  10. Пиле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта