Регистрация

Императорски ориз със сушени плодове

Императорски ориз със сушени плодове
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3033

Черен ориз с бекон и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г черен ориз
  • 80 г стафиди
  • 80 г сушени череши (можете да замените с друг сушен плод, като при нужда се нарязва на по-малки парчета)
  • 20 мл бяло вино
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 350 мл зеленчуков бульон
  • 1 опаковка крем сирене (от подобните на масло опаковки или от триъгълния вариант)
  • 150 г бекон по желание
  • сол и пипер на вкус
  • 2-3 стръка пресен лук по желание

Начин на приготвяне:

1. Ако искате в ястието да има и месо, то нарежете бекона на кубчета и ги запечете на сух тиган. Отделете настрана.

2. Наситнете лука, сушените плодове залейте с вряла вода и оставете да се раздуят. Ориза измийте под течаща вода.

3. Сгорещете олиото в тигана от запичането на бекона и запържете в него лука до прозрачност. Добавете ориза и маслото и гответе 3-4 минути на умерен огън. Залейте с бялото вино и гответе докато се изпари.

4. Сипете бульона и оставете ястието да къкри.

5. Когато почти целият бульон се е абсорбирал от ориза, добавете крем сиренето и отцедените от водата сушени плодове. Гответе докато ястието се превърне в апетитно подобие на гъста каша.

6. Опитайте на вкус и подправете със сол и пипер при нужда.

7. Махнете от огъня. Добавете по желание наситнен пресен лук и запечен бекон.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта