Сладък черен ориз
Императорски ориз със сладък акцент.
Необходими продукти:
- около 1.5 ч.ч. черен глутенов ориз
- около 1/2 ч.ч. кафява захар, на големи бучки
- 1 ч.ч. гореща вода
Начин на приготвяне:
1. Изплакнете ориза.
2. Накиснете го във вода, за предпочитане за цяла нощ или поне за 3 ч.
3. Сварете го, заедно с водата, в която се е киснал (и която ще е почерняла от ориза) на много слаб огън.
4. Варете 3-4 ч., докато оризовите зрънца се напукат и отворят.
5. Ако се наложи, добавяйте периодично гореща вода, за да не остава без течност по време на варенето.
6. Добавете кафявата захар, когато зрънцата се отворят, като разбърквате непрекъснато, докато захарта се разтвори в ориза.
7. Поднесете горещо с кокосово мляко или ванилов сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ