Регистрация

Глазирано пилешко с джинджифил по монголски

Глазирано пилешко с джинджифил по монголски
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1069

Пилешки хапки по азиатски в соев сос с чесън, джинджифил и кафява захар. Пиле в сладко-солен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешко филе
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 3 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. рендосан корен джинджифил
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 125 мл соев сос
  • 150 мл вода
  • 4 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. царевично нишесте + 2 с.л. вода
  • 2 с.л. сусамово олио (ако нямате, заменете с масло)
  • 2 стръка пресен лук
  • бял ориз за сервиране по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на лентички. Прехвърлете в купа и поръсете с царевичното брашно. Оставете настрана за няколко минути.

2. Намачкайте чесъна и си рендосайте джинджифила. Перата на зеления лук нарежете на коси тръбички с дължина 2-3 см. Бялата част наситнете.

3. Сгорещете 1,5 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие и сгответе половината от месото за около 4 минути като обръщате периодично. Извадете в купа, сипете още 1,5 с.л. олио и запържете и останалата част от месото. Извадете при първата порция.

4. Забършете с домакинска хартия тигана, като внимавате да не се изгорите. Добавете 1 с.л. олио и запържете в него чесъна и джинджифила за минута. Добавете черния пипер и гответе още 30 секунди.

5. Налейте соевия сос, кафявата захар и водата и изчакайте да кипнат.

6. Разбъркайте царевичното нишесте с вода и налейте в кипналата смес. Оставете да къкри 3 минути на умерен огън.

7. Върнете в тигана запържените месца и бъркайте и гответе 3 минути. Добавете сусамово олио или масло и лука, гответе още минута и махнете от огъня.

8. Традиционно това ястие се сервира върху основа от бял ориз, но можете да поднесете върху картофено пюре или в комбинация с пресни зеленчуци за по-нискокалорично.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта