Пилешки хапки с гъби в сметанов сос
Пиле със сметана и печурки.
Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди (или 300 г пилешки гърди и 300 г месо от бутчета)
 - 20 г масло
 - 350 г пресни печурки
 - 400 мл готварска животинска сметана
 - 1 глава лук
 - сол, пипер и мащерка на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото почистете и нарежете на жулиени. Лука обелете и наситнете, а гъбите измийте и нарежете на тънки полумесеци.
2. Сгорещете маслото в тиган и изсипете в него пилешките хапки. Гответе докато се запечата от всички страни.
3. Добавете лука и гответе докато започне да придобива кафеникав цвят.
4. Добавете гъбите и гответе докато омекнат и водата им започне да извира.
5. Залейте със сметаната, добавете подправки на вкус и гответе още 10 минути под капак на умерен огън.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ