Регистрация

Съвършеното домашно пиле в сладко-кисел сос



Съвършеното домашно пиле в сладко-кисел сос
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2650

Панирани пилешки хапки с домашен сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пиле по китайски или пиле в сладко-кисел сос е любима рецепта за азиатски панирани пилешки гърди, тактично побългарена в родните китайски ресторанти, ала все пак много вкусна и достатъчно екзотична. Но това е храна, която можете да направите у дома си - не е нужно да ровите за брошурите за доставки или да се пременявате за ресторант. Просто си купете продуктите и за по-малко от час ще имате домашно пиле в сладко-кисел сос. Как - показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Първо се прави сладко-кисел сос като се изсипват в касерола 100 г светла кафява захар и се заливат с 80 мл оризов или ябълков оцет, 50 мл сок от ананас (може и сос от консерва ананас), 50 мл кетчуп, 1-3 лъжици соев сос (зависи колко е силен) и по желание се добавят 1-2 скилидки намачкан чесън. Слага се на котлона и се кипва до разтваряне на захарта при периодично бъркане. 1 с.л. нишесте се размива в 2-3 с.л. студена вода и се добавя към соса. Оставя се покъкри на слаб огън още няколко минути. После се пресипва в купичка и е готов.

Пилешкото филе се реже на хапки. Около 600-700 г месо са достатъчни. В купа се разбъркват по 65 грама царевично и бяло брашно, добавя се 1/2 с.л. бакпулвер и 2 с.л. олио. Залива се със 110 мл студена вода, посолява се, опипря се по желание и се бърка до получаването на хомогенна каша. В нея се изсипват пилешките хапки и се разбъркват хубаво.

Олио за пържене на маслена баня се сгорещява в малка тенджерка. Хапките с полепналата по тях панировка се готвят няколко минути в мазнината и се вадят в съд, застлан с домакинска хартия. След като всичките хапчици са готови, се заливат със соса и се поръсват със семена сусам и пресен лук по желание.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта