Регистрация

Варени картофи с горчица по немски

Варени картофи с горчица по немски
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1169

Немса картофена салата с горчица, зехтин и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 2 с.л. едрозърнеста горчица
  • 1 ч.л. сол
  • 2 стръка пресен лук
  • листата на 3 стръка пресен магданоз
  • 4 с.л. оцет
  • 100 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на полумесеци. Измийте, изсипете в тенджера, залейте с вода и кипнете. Щом заври, отпенете и похлупете с капак. Оставете да се готвят 15-20 минути докато се разварят.

2. През това време изсипете горчицата в купичка. Наситнете зеления лук и магданоза, като си запазите по желание малко за поръска при сервиране. Останалото добавете при горчицата.

3. Поръсете солта, налейте оцета и разбъркайте. Сипете зехтина и разбъркайте отново.

4. Готовите картофи отцедете от водата на варенето и оставете на сухо за една минута. Температурата ще изпари водата от тях.

5. Докато са още топли залейте с горчичения сос и разбъркайте хубаво.

6. Прехвърлете в индивидуални порции и поръсете с листа магданоз и пресен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта