Регистрация

Картофена салата с месо и горчица

Картофена салата с месо и горчица
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3321

Картофена салата с бекон и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8-10 средни картофа – обелени и нарязани
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • малко бекон, нарязан
  • 3 яйца, сварени
  • масло
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 ч.л. медена горчица
  • млян черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата за 10 минути в голям, дълбок тиган с достатъчно вода, че да покрие и картофите след това.

2. Докато яйцата се варят, обелете и нарежете картофите на осминки (или на кубчета) и нарежете лука и бекона на ситно.

3. Извадете сварените яйца.

4. Сложете картофите във врящата вода и оставете да врат, докато омекнат толкова, че да се пробиват лесно с шишче.

5. Докато чакате картофите да се сварят, смесете майонезата и горчицата с малко млян черен пипер и сол.

6. Обелете яйцата и ги нарежете.

7. Отцедете картофите.

8. В същия дълбок тиган, разтопете маслото и изпържете лука и бекона за няколко минути.

9. Сложете картофите в поднос за сервиране, добавете останалите съставки, като разбърквате леко без да мачкате картофите.

10. Сервирайте горещо или студено, като сложите майонезения микс точно преди сервирането.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта