Регистрация

Бутчета яхния с тиквички и патладжани

Бутчета яхния с тиквички и патладжани
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 536

Яхния от пилешки бутчета в доматен сос с моркови, лук, патладжан, тиквичка, чушка и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг горни пилешки бутчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 големи сочни червени чушки
  • 4 с.л. олио
  • 1 патладжан
  • 1 тиквичка
  • 2 домата
  • 2 с.л. доматен концентрат + щипка захар
  • сол, пипер и кориандър на вкус
  • 300 мл вода или пилешки бульон
  • 3 скилидки чесън
  • листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Продупчете всяко бутче на няколко места с нож. Поставете бутчетата в купа и ги поръсете със солта, пипера и кориандъра. Покапете с растителна мазнина и разбъркайте. Дръпнете настрана да се мариноват докато сте готови с останалите заготовки.

2. Лука и чушките нарежете на кубчета, морква - на полумесеци. Доматите наситнете, а тиквичката и патладжана нарежете на едри гредички.

3. Сипете олиото в голям тиган и сгорещете на силен огън. Запържете пилешкото месо двустранно за по 6 минути от страна като положите първо с кожата надолу. След това извадете месата в чиния, а огъня намалете на умерен.

4. Добавете лука и гответе 5 минути. Следват морковите и още 5 минути. После е ред на чушката и 5 минути готвене. Сипете патладжана, гответе 4 минути, прибавете тиквичката и гответе още 4 минути.

5. Залейте с наситнените домати и доматената салца. Овкусете със захарта, сол, пипер и кориандър и мешайте 3-4 минути.

6. Сипете половината вода, разбъркайте и подредете пилешкото месо в образувалия се зеленчуков сос с кожата нагоре. Долейте останалата вода.

7. Щом кипне, сложете капак, намалете леко огъня и оставете да се задушава 30 минути.

8. Пресирайте скилидките чесън върху ястието, внимателно размешайте соса и сложете капак. Спрете огъня, но оставете върху котлона още 10 минути.

9. Поръсете с листенца магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта