Регистрация

Българска яхния от пилешки бутчета



Българска яхния от пилешки бутчета
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 971

Народна манджа с пилешко, лук, моркови и чушки в гъст сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешка яхния - ястие, което българите са готвили на празници в миналото, а днес е делнично семейно основно за хората с традиционни кулинарни вкусове. Яхнията на баба с пилешки бутчета, лук, моркови и чушки се възражда в канала на Миро Готвене за начинаещи, където млядият кулинар припомня преславската традиция от миналото.

Бутчетата се делят на горна и долна част, лукът се реже на полумесеци, а чушките и морковите - на малки кубчета. Следва да си вземете големия тиган, да сипете олио и да запечатате бутчетата в мазнината. Прво се слагат с кожата надолу, а след няколко минути се обръщат. На тяхно място влиза лука, посолява се и се готви 5-6 минути, а после се добавят морковите и чушките. След няколко минути се овкусява с червен пипер, поръсва се с брашно и се добавя сол, черен пипер и сух джоджен. Сипва се вряла вода (около 300-400 мл) и бутчетата се връщат обратно в ястието. Похлупва се с капак и се готви около 50 минути на слаб огън. На половината от готвенето можете да размешате и да обърнете месото.

А след това се сервира топло и по желание с мек хляб, който да напоите в апетитния сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта