Регистрация

Бутчета с бяло вино, чесън и ядки

Бутчета с бяло вино, чесън и ядки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 630

Мариновани пилешки бутчета с чесън, подправки, бяло вино, бадеми и трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 3 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. с връх сух риган
  • 1 ч.л. с връх сух босилек
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 50 мл зехтин

За готвенето:

  • 4-8 горни пилешки бутчета - около 1,5 кг общо
  • 120 мл растителна мазнина за пържене
  • 500 мл бяло вино
  • 1 с.л. оцет
  • щипка сол
  • 4 скилидки чесън + щипка морска сол
  • 50 г бадеми
  • 2 сухара или 1 препечена филийка

Начин на приготвяне:

1. Приберете в чопър продуктите за маринатата и смелете заедно на крем.

2. Сложете бутчетата в купа и залейте с маринатата. Обтрийте и оставете да се мариноват за 1 час.

3. Сгорещете олиото и изпържете двустранно на силен огън за по 3 минути бутчетатата.

4. Изсипете бялото вино в отцедилия се от маринатата сос в купата. Забършете тигана с домакинска хартия след пърженето като изсипете мазнината. Върнете на котлона на умерен огън и сипете виното с марината. Щом кипне, върнете бутчетата, посолете и залейте с оцета. Гответе 10 минути.

5. През това време в хаванче счукайте чесъна с морската сол и бадемите. Натрошете сухара и счукайте отново. Изсипете тази смес при бутчетата в соса и разбъркайте. Намалете огъъня и гответе още 10-тина минути докато сосът се сгъсти.

6. Сервирайте месото със заливка от соса и гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Vargasavour

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта