Регистрация

Бутчета в гювеч с картофи, лук и маслини

Бутчета в гювеч с картофи, лук и маслини
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1036

Печено пилешко в гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 цели или 8 горни бутчета
  • 4-6 катофа
  • сол и пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. горчица
  • 300 мл пилешки бульон
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. зехтин
  • 150 г маслини

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате цели пилешки бутчета, ги разделете на кълка и подкълка. Намачкайте чесъна на паста и го смесете с майонезата и горчицата. Обтрийте пилешкото със сол и пипер, след това повдигнете част от кожата и набутайте между нея и месото чесновия сос.

2. Картофите обелете и нарежете на хапки. Прехвърлете в голям земен гювеч. Залейте с бульона и посолете, ако е безсолен. Може да готвите и в тенджера с огнеупорни дръжки и капак.

3. Лука нарежете на полумесеци. Разпределете половината от него върху картофите.

4. Подредете бутчетата върху лука и отгоре покрийте с още лук. Прибавете и маслините. Покапете с малко зехтин.

5. Захлупете капака на гювеча (тенджерата) и приберете в студена фурна (ако е гювеч), пусната на 200 градуса. Печете 1 час като на 45-тата минута махнете капака от ястието, за да хване месото коричка.

6. Сервирайте с хляб, защото има сосче за топкане.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта