Регистрация

Боб чорба със запръжка по шуменски



Боб чорба със запръжка по шуменски
Средно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 3798

Пържен боб с джоджен и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Традиционна бобена супа със запръжка и екстри, както си му е редът, прави Миро от кулинарния канал Готвене за начинаещи. Ястието е питателно, постно и може да мине за основно, защото в него има доста продукти, а и сосът е гъст, благодарение на добавката от брашно. Ако искате постен боб, но с мазничко - ето как да си го направите.

Видеото започва с полезна информация за готвенето на боб. Това са кулинарни съвети, които си заслужават да бъдат чути, за да спестите време при готвенето на боба и да се получи храната наистина вкусна. Триковете за готвене на фасул чуйте от Миро, а ние само ще добавим, че не е добре да се слага сода, както мнозина правят.

Кисналият от няколко часа до денонощие боб се измива, залива с вода, кипва и след 10-20 минути водата се излива. Когато поуври с втората вода, се добавят наситнени лук, чушка, чесън и моркови, а на по-късен етап от готвенето - чубрица и джоджен. Запръжката се прави като в олио се пържи червен пипер, а след това и брашно. Налива се част от чорбата в тигана и после се връща в тенджерата. Чак сега е моментът за соленето.

Готовата супа можете да сервирате в постен вариант, но ако държите на мръвката - пекнете си наденички или бекон и добавете в ястието.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта