Регистрация

Зеленчукова супа с боб и картофи

Зеленчукова супа с боб и картофи
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1286

Картофена супа с боб и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 200 г лук
  • 30 г масло (може да замените с олио, ако искате супата да е постна)
  • 350 г картофи
  • 800 мл вода
  • 800 г червен боб от консерва
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи, ако харесвате пикантна храна
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сух джоджен
  • 4 скилидки чесън
  • връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета, картофите измийте и нарежете на парчета, малко по-малки от средна хапка.

2. Сгорещете олиото в тенджера на слаб към умерен огън, добавете лука, гответе 3 минути при непрестанно бъркане и добавете маслото. Мешайте докато се разтопи и леко зацвърчи.

3. Прибавете картофите, бъркайте и гответе 3-4 минути.

4. Залейте с водата, изчакайте да кипне без да увеличавате температурата и сложете капак щом заври. Оставете на огъня 15 минути.

5. Изсипете боба от консерва с все водата на консервата. Добавете доматения концентрат, подправките и оставете да закъкри и да ври 5-6 минути. След това прибавете и намачканите скилдки чесън и варете още 3 минути.

6. Бръкнете в супата с преса за картофи и бегло намачкайте части от нея. Добре е да има цели картофчета и бобчета, както и намачкани и полунамачкани - така текстурата става много приятна.

7. Поръсете с наситнените листа на връзка магданоз и размешайте. Опитайте на соленст и ако е добре, можете да сервирате. Тази супа може да се хапва и в студен вариант. Особено ако желаете да е постна и замените маслото с растителна мазнина.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта