Регистрация

Постен боб по манастирски със зеленчуци



Постен боб по манастирски със зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1352

Постна боб чорба с лук, моркови, сухи чушки и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Боб чорба по манастирски - традиционна народна рецепта за домашно постно ястие, което може да бъде сготвено с малко продукти, но много вкус. Именно тази бебна супа с моркови и домати показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, като разкрива тайни и трикове, с които ястието се получава наистин апетитно.

Първо бобът се измива и се накисва. След набъбване следва повторно миене, кипване и изхвърляне на първата вода. После се кипва и се добавя цяла глава лук. Защо - Звездев обяснява в клипа. Половин час след завирането, към супата се добавят нарязани на парчета лук, моркови, целина и сухи чушки. Оставя се да ври още половин час и след това се проверява степента на готовност. Строго специфично е при всеки боб, затова не може да се прецени без опитване.

Когато зърната са омекнали цялата глава лук се маха, налива се доматен сос и олио, посолява се, готви се още малко и се добавят джоджен и чубрица - ако имате пресни - по-добре сложете от тях. А щом прецените, че е време за махане от огъня, веднага можете да си сипете една купичка и да се сгреете. Тази супа е вкусна и в студен вариант, но стоплящите ѝ сили не са за пропускане, особено ако я готвите в зимните дни. Точните продукти ще намерите в края на видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта