Регистрация

Безглутенови морковени мъфини

Безглутенови морковени мъфини
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 4645

Кекесчета с моркови и фурми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 180 г едро настъргани моркови
  • 3 яйца
  • 2 с.л. мляко
  • 75 г златисти стафиди
  • 75 г сушени фурми, нарязани
  • 75 мл царевично олио
  • 100 г много фина захар
  • 50 г масло, разтопено
  • кората на 1 портокал
  • 175 г безглутеново брашно
  • 1 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л.смляна канела
  • 1 с.л. портокалов сок
  • 1 с.л. кленов сироп

За глазурата:

  • 300 г крема сирене
  • 2 с.л. течен мед
  • кората на 1 портокал

Начин на приготвяне:

1. Сложете 10 хартиени чашки за мъфини в тавичка и загрейте фурната на 200ºC.

2. Сложете течните необходими продукти в купа - разтопеното масло, 3-те яйца, олиото, млякото и след това добавете захарта. Разбийте с електрически миксер на гладка смес и добавете фурмите, стафидите, портокаловата кора, кленовия сироп и настърганите моркови. Разбъркайте хубаво.

3. Пресейте в тази смес брашното, канелата и бакпулвера и смесете внимателно. Разпределете течното тесто в чашките за печене.

4. Печете 20 мин. или докато клечка за зъби, пъхната в средата, излиза чиста. Охладете върху решетка.

5. Смесете продуктите за глазурата и намажете мъфините, след като са се охладили напълно. Оставете в хладилника до поднасяне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта