Регистрация

Слепени сладки с моркови и портокали



Слепени сладки с моркови и портокали
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1246

Пълнозърнести сладки с моркови, портокалови кори и орехи, слепени с крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.05.2018

Различни сладки от моркови с дъх на ванилия, канела и портокал правят Лора и Стоян, за да предложат алтернатива на морковения кейк, която е също така апетитна и вкусна и се съчетава идеално с чаша кафе или чай. Десертчетата са нежни и красиви и могат да зарадват цялото семейство в почивния ден.

Морковите се рендосват не едро ренде, в купа се смесват пълнозърнесто брашно, бакпулвер, кафява захар, ванилова захар, канела и щипка сол. Чуква се едно яйце. Добавят се морковените стърготини и наситнени захартосани портокалови корички. От странната микстура се оформя морковено пълнозърнесто тесто. С ръце от него се правят сладки и се редят с отстояние в тави, застлани с хартия за печене. Отгоре се поръсват с натрошени орехови ядки. Пекат се за 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се охлаждат.

За слепянето им правим крем като разбиваме крем сирене с ванилова захар и пудра захар. Добавяме бренди или есенция ром. А след това слепяме охладените сладки по двойки и сме готови да ги представим на гладните гърла у дома.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта