Регистрация

Сладки питки без брашно



Сладки питки без брашно
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2256

Сладък хляб без брашно с бити яйца и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Много апетитен фурор, съчетан с изтънчена рецепта за десерт или следобедна закуска откриваме в канала didiskitchen, където чаровната кулинарка Диди ни показва как да си направим облачни хлебчета. Рецептата е споделена от нейна приятелка, а идеята е невероятна. Това може да бъде хляб без глутен, безглутенова закуска, следобедна компания на чай или кафе, а защо не и вкусно хапване, с което да изпратим децата на училище. Идеално и лесно.

Приличащите на бухти сладкиши се приготвят като се разделят яйца на белтъци и жълтъци. След това жълтъците се разбиват с крем сирене и мед, а белтъците - с бакпулвер. Модерната кулинария не познава тези похвати, но в клипа се вижда как всичко се получава идеално. После се обединяват белтъчната и жълтъчената смес и се подправят с аромати на вкус - за едни ванилия, за други - канела, за трети - розмарин... и така до безкрай. 

После от нетипичното тесто без брашно се оформят плоски питки в тава, застлана с хартия за печене. Хлебчетата влизат за 15 минути във фурната и са готови за прихапване. А дали още топли ще ги намажете с мед или крем сирене - просто си изберете.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта