Регистрация

Баклава с моцарела и ядки



Баклава с моцарела и ядки
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1496

Подобие на кюнефе с моцарела и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.02.2018

Сиропиран сладкиш с моцарела - това е странната интерпретация на баклава със сирене, която хрумва на Лора и Стоян. Има само едно условие - да изберете сирене с неутрален вкус и ниско съдържание на вода. Затова те се спират на моцарела за пици на палка. Но това е само добавка към една иначе обикновена баклава. Ако не искате да правите чак толкова странен десерт, можете да пропуснете сиренето и да сготвите рецептата без него. Така ще получите обикновена баклава с масло.

Орехите, заедно със захарта и канелата се смилат в блендер. Маслото се разтопява на водна баня, а сиренето се рендосва на едро ренде. Готови фини кори за баница се изрязват по формата на кръгла тава. Тавата се намаслява и започва реденето. Кора, намазва се с масло, поръсва се с орехова смес, захлупва се с втора кора. И така докато се изразходват половината кори. После се поръсва моцарела и се продължава с кора, масло, орехи. Завършва се с кора.

След това се нарязва на традиционните за сладкиша ромбове (но само най-горната кора), намазва се с масло и сладкишът се запича на фурна. После се охлажда хубаво, за да се сиропира с топлия сироп.

Той се приготвя като се кипва вода, в нея се разтваря захар и ванилова захар и се добавя лимонов сок. Добре е да изчакате сиропираната баклава да се напои хубаво за една нощ.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта