Регистрация

Руска баклава без сироп

Руска баклава без сироп
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 2037

Баклва по руски с белтъчни пластове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3 ч.ч.  брашно
  • 300 г масло
  • 5 жълтъка
  • 200 мл течна сметана
  • 1 ч.л. сода
  • щипка сол
  • 1-2 пакета ванилова захар

За плънката:

  • 5 белтъка
  • 2 ч.ч. захар
  • 300 г орехи
  • мед на вкус

Начин на приготвяне:

1. Брашното пресейте, добавете в него нарязаното на кубчета масло и претрийте на трохи.

2. С пръсти направете кратерчета в сместа, добавете три от жълтъците, содата, сметаната, солта и ванилията. Замесете маслено тесто, оформете на топка, разделете на три по-малки топчици, увийте ги в стреч фолио и приберете в хладиника за 1 час.

3. Разбийте белтъците на пяна с щипка сол, добавете захарта, разбийте хубаво и добавете и орехите, смлени на месомелачка или счукани в хаванче.

4. Намаслете си тава, разточете първата топка тесто на кора и сложете вътре. Отгоре намажете половината от белтъчната смес. Разточете втората кора, захлупете с нея и намажете останалите белтъци. Накрая разточете и третата кора и захлупете за финал.

5. Намажете с останалите два жълтъка и разрежете на ромбчета. Пуснете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути или докато хване приятен тъмен загар.

6. След изваждане покапете обилно с мед. Руската баклава не се сиропира, но ако искате, можете да си направите захарен сироп като разтворите 1 част захар в една част кипяща вода. Към сиропа можете да добавите розова вода или канела.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта