Регистрация

Баклава с масло и канела



Баклава с масло и канела
Средно   |   Порции 10-12   |   Видяна: 2718

Домашни баклавички с орехова плънка, аромат на канела и захарен сироп с лимонов дъх.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вита баклава или вкусни баклавички на рулца прави кулинарната влогърка Диана Митова - Попова, позната като Диди. С помощта на сина си Тео и няколко задължителни за сиропирания сладкиш продукта, авторката показва един нетрадиционен и много лесен начин за направа на баклава. Тъй като използва масло, този сладкиш не е подходящ за Бъдни вечер, но ако много държите да спазите традицията, взаимствайте начина на направа и заменете маслото с олио или друг вид растителна мазнина.

Първо пакет кори за баница се разделя на две места по еднакъв брой кори. След това се поръсват орехите и се завива на руло. То от своя страна се реже на малки рулца, които се подпреждат в тавичка. Отгоре се поръсват с канела и се залива с разтопено масло. После се запича на 180 градуса за 15-тина минути. След това трябва да се охлади, преди да се полее със сиропа, затова домакинята има достатъчно време да го направи.

За сиропирането се смесват 500 г захар с 350 мл вода, сокът от един лимон и малко лимонови корички. Добре е обаче сместа да е завряла и захарта да е напълно разтворена в течността преди да добавите лимона. Не го пропускайте, защото карамелът ще се стегне. Какви са тънкостите при сиропирането на баклава - гледайте във видеото на Диди.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта